BESPLATNA dostava od 400€ - Isporuka u 5 radnih dana – Zamjena unutar 14 dana nakon isporuke

Pašmini su dragulj među proizvodima od kašmira - Diamond ili Platinum?

Kašmir blog Peter Greša

Pašmine predstavljaju to najelegantnije, što se od kašmirske pređe proizvodi. Koristi se meka poddlaka od kašmirskih koza, koja se obrađuje na tradicionalan ručni način. Rezultat je modni dodatak čija nježnost, boje i ljepota, očarava žene diljem svijeta već nekoliko stoljeća. U posljednjih nekoliko godina, pašmine su opet na vrhuncu svoje popularnosti. Zaslužne su za to  uglavnom poznate holivudske glumice poput Angeline Jolie i Nicole Kidman, koje se vole s pašminama ukrašavati. Zahvaljujući utjecaju Hollywooda na modni svijet su pašmine danas vrlo popularne, ne samo u SAD-u, ali  i u Europi, ne isključujući Hrvatsku.

Džemperi od kašmira odabiru se prema broju slojeva od kojih  su utkani. Osnovni parametar pri odabiru pašmine je njegov sastav. U našoj online trgovini naći ćete dvije osnovne serije pašmina - Diamond i Platinum. Obje pripadaju najboljem što svijet od ručno tkanih šalova nudi.

Diamond kolekcije

Pašmine iz serije Diamond su ekskluzivni modni dodaci, koje ćete koristi za sve prigode u kojim morate biti izuzetna. Zasićene boje, nepretenciozna elegancija i korišten 100% kašmir najveće kvalitete,  čine ovu seriju pravim dijamantom među kašmir šalovima.

Platinum kolekcije

Pašmine iz serije Platinum spajaju u sebi ljepotu i koristna svojstva dvije luksuzne prirodne tkanine - tkane su od 70% kašmira i 30% svile. Pašmine iz serije Platinum su glatke, tanke, i vrlo ugodne za nošenje. Utkane su u upadljivim bojama ili sa potiskom.