BESPLATNA dostava od 400€ - Isporuka u 5 radnih dana – Zamjena unutar 14 dana nakon isporuke

Kako se pravilno brinuti o proizvodima od kašmira?

Kašmir blog Peter Greša

Kao svaka vuna, isto vuna od kašmira zahtjeva pravilno njegovanje. Kašmir je luksuzan i za nošenje vrlo udoban materijal s odličnim estetskim i koristnim svojstvima. Kao svaka prirodna tkanina osjetljiv je na neispravnu njegu i može se nepovratno oštediti ili uništiti. 

Osnovna pravila korištenja odjeće od kašmira

- kašmir čuva svoje zavidne kvalitete prozračivanjem. Pobrinite se da ne nosite džemper dva dana za redom, uvijek nosite odjeću od kašmira barem svaki drugi dan. Džemper će se odmoriti i prozračiti.

- kašmir nikada ne mojte prati pri temperaturi višoj od 20 ° C. Samo pri temperaturi vode do 20 ° C,  odjeća od kašmira neće izgubiti svoj oblik, ne skuplja se i vlakna neću postati prijanjiva. Ako se odlučite za pranje džempera u perilici rublja, operite ga samo na programu za pranje vune pri temperaturi do 20 ° C.  Najsigurnije ga je oprati "na ruke". Ne mojte  ga iscijediti rukamaradije  za to koristite perilicu rublja maksimalno do 1000 okretaja / min.

- pojavljuju li se na džemperu dlačice vune? Nakon drugog ili trećeg pranja u potpunosti bi trebali nestati. To se dešava većinom kod novih džempera. Njihovo stvaranje nije nikakva greška, pripada to svakom proizvodu od prirodne vune. Da bi ste uklonili dlačice, možete koristiti na primjer mekanu četkicu.

- opran i iscijeđen džemper nikada ne mojte sušiti na direktmom suncu ili u sušilici - može to prouzročiti nepovratne promjene u strukturi tkanine, džemper se stegne i gubi mekoću i nježnost.

- odjeću od kašmira ne treba peglati. Niti kod naših proizvoda nepreporučujemo peglanje.

- najvažnije za kraj: za održavanje vaše odjeće od kašmira se uvijek morate pridržavati uputa navedenih na naljepnici, koja je dio odjeće.