BESPLATNA dostava od 400€ - Isporuka u 5 radnih dana – Zamjena unutar 14 dana nakon isporuke

Gdje se proizvodi odjeća koju prodajemo?

Kašmir blog Peter Greša

Kašmir je jako skup, poželjan i moderan. Džemperi i drugu odjeću od kašmira proizvode s različitim stupnjevima uspjeha mnoge tvrtke diljem svijeta. Globalno, većina odjeće od kašmira proizvedena je u Kini. U Europi se najviše odjeće od kašmira proizvodi u Škotskoj i Italiji. Proizvodnja europskih proizvođača je vrlo kvalitetna i cijena je obično veća nego kod usporedivih kvalitetnih proizvoda iz Orijenta. Razlog su veći ekonomski zahtjevi za radnu snagu, za energiju i za skladišta.

Većina proizvoda od kašmira koje nudimo u našoj online trgovini, izrađena je u Nepalu u podnožju Himalaja. Upravo ovdje počelo je putovanje kašmira i tkalaca, koji su ga predstavili kao jedan od najskupljih i najljepših prirodnih materijala. Najveću kvalitetu proizvoda osigurava precizna ručna izrada.

Proizvodno poduzeće, iz kojeg dolazi odjeća od kašmira u našoj online trgovini, nalazi se u neposrednoj blizini Kathmandu. Zapošljava najbolje tkalce, koji u ručno rađene pašmine prenose vještinu i umijeće generacija svojih predaka, koji su tkali iste pašmine i na isti način prije nekoliko stoljeća.

Iznimka je osnovna serija muških i ženskih džempera - njihova proizvodnja se odvija djelomično automatski u Kini. Razlog takve odluke bio je trud, da se proizvodi nekoliko modela, koje ćemo moći ponuditi po pristupačnijim cijenama. Radi se naravno o proizvodima najviše kvalitete, koje su izrađene od istog materijala (100% kašmir) kao i ostatak asortimana.